Uitstapjes in en om Neukirchen

Wie denkt dat Oostenrijk alleen maar leuk is als er sneeuw ligt, komt in de zomer voor een aangename verassing te staan. Er zijn tal van prachtige grotere en kleinere plaatsen die een bezoek meer dan waard zijn. Naast een bezoek aan deze plaatsen zijn er ook veel excursiemogelijkheden met top bezienswaardigheden. 

 


Schaubergwerk Hochfeld
Op 2 km van het appartement is Gasthof Schutthof, het startpunt van een mooie wandeling langs de kloofwaterval naar de historische kopermijn. Het is een van de origineelste tentoonstellingen van Oostenrijk. 
De rondleiding geeft u een kijk op de harde werkomstandigheden uit een vervlogen tijdperk. 
De mijn is momenteel tijdelijk gesloten, de wandeling is zeker de moeite waard.

 Krimmler Watervallen
Op nog geen 8 kilometer van het appartement liggen de Krimmler watervallen, de grootste van Centraal-Europa met een valhoogte van 400 meter. Het water stort zich naar beneden in 3 stappen en zijn absoluut een bezoek waard. De watervallen zijn ook in de winter een fantastische creatie van "moeder natuur".
Aan de ingang is ook nog  themapark: de wondere wereld van het water. 

 Sterrenwacht Koningsleiten
Eén van de hoogst gelegen planetaria in Europa. Hier op 1600 meter hoogte vindt u de ideale condities om de schoonheid van het universum te beleven.
Aan de bezoekers wordt de opbouw van ons melkwegstelsel op een duidelijke en simpele manier uitgelegd, informatief voor jong en oud.

Gerlos Alpenstrasse en Alpina achtbaan
De Gerlospass is de mooie bergpas die de streek Oberpinzgau verbindt met het Zillertal.
In Zell am Ziller is de 1,5 km Arena Coaster.
Wie instapt, flitst op een spectaculaire manier door het dal in een tocht vol steile bochten. 

 

 Nationalparkzentrum Mittersill. ( 18km )
Is het officiële museum van het Nationaalpark Hohe Tauern. Met een wandeling door dit museum beleef je de verschillende thema's die verwerkt zijn als een belevenis (o.a gletscherwereld, watervallen, dierenrijk enz....).
Het is tevens te combineren met slot Mittersill.

 

Stuwmeren van Kaprun
De stuwmeren van Kaprun behoren tot de meeste imposante bouwwerken van de Hoge tauern. Een spectaculaire rit is de rit naar het Mooser-boden stuwmeer (maakt deel uit van een complex van drie stuwmeren).
Neem deel aan de rondleiding in het bezoekerscentrum "erlebeniswelt strom und eis" en laat u verrassen door de techniek. 
 

 

 


De Grossglockner Hochalpstrasse
Van deze unieke panoramische rit zult u stil worden van de immense natuurpracht. De beroemde alpenweg eindigt met het uitzicht op de grootste gletscher van Oostenrijk : de Grossglockner (3798 m).
Een tocht naar de eeuwige sneeuw, de bezienswaardigheid van Oostenrijk. 
 

 Swarovski in Wattens
De Kristallwelten van swarovski werd opgericht als themapark rond kristal.
Bezoek de waterspuitende kop van de alpijnse reus en geniet van de toverwereld van edelstenen en kristallen.
(Ook kinderen vinden Swarovski  geweldig)
 

 InnsbruckSteden en dorpen: