Activiteiten in en om Neukirchen

Neukirchen am Grossvenediger heeft in de zomer heel wat activiteiten te bieden:
 


Wandelen:
Er zijn prachtige uitgestippelde wandelroutes die u voeren langs de diverse berggasthofen en almhutten, waar u in alle rust kunt genieten van het geweldige uitzicht en de natuurschoon van het Nationaal park Hohe Tauern.
Met zijn 1800 km2 het grootste beschermde Europees park met maar liefst 20.000 diersoorten.
Het behoort ongetwijfeld tot de mooiste wandelgebieden van Oostenrijk.
 Mountainbiken:
Neukirchen heeft de mountainbiker veel te bieden (ook elektrisch te huur). Voor zowel gezinnen als de ervaren moutainbiker zijn er passende trajecten. Ook is er een mogelijkheid om mountainbike technieken bij te leren. De vakantieplaats is het uitgangspunt voor 30 MTB tochten op alle niveaus.
MTB-arena de Wildkogel is door "Bike Magazin" tot één van de beste MTB-gebieden van de Alpen gekozen.

 


Fietsen:
Het appartement ligt direct aan de Tauernradweg en is één van Oostenrijks bekendste en meest geliefde fietstocht. De route start in Krimml op 1100 m. hoogte en gaat langs de rivier de Salzach naar Passau. Voor zowel gezinnen als de echte wielrenner een mooie route met af en toe een korte maar pittige helling.
 

 


Zwemmen:
Zwemmen is mogelijk in het natuurbad van Neukirchen en Hollersbach (met avonturen-speelplaats en piratenschip). Een openbaar zwembad met wildwaterbaan en glijbaan in Mittersill. Op 3 kilometer bevindt zich het Kristallbad in Wald. Een overdekt subtropisch zwembad met glijbaan en klein buitenbad.
Het zwembad heeft tevens een wellness ruimte met uitgebreide sauna.
 

 

Golfen:
Op 15 autominuten ligt de golfbaan van " Mittersill-Sthulfelden ". Het is een afwisselende en attractieve 18-holes baan, met een uniek uitzicht op de bergen en veel water ( met gezellig clubhuis en goed restaurant ).
Op 30 autominuten ligt golfclub Zell am See - Kaprun met in totaal 36 fairway en greens. (grootste golfresort van de Oostenrijkse alpen).

 

 

 

Paragliding :
Bramberg heeft een eigen vliegschool, u kunt daar lessen volgen of u kiest ervoor om een tandemvlucht mee te maken vanaf de Wildkogel.

 

 

 

 

 

Tennissen : Tennisclub Neukirchen heeft 5 gravelbanen, waar je tegen betaling kunt tennissen.Rent a Quad
midgetgolf
Boogschieten
Vissen 
Raften

 


De website van Neukirchen:
Met alle informatie over wandelen, mountainbiken kinderprogramma's, activiteiten (zie programma Wild Kogel Activ) en  andere evenementen.Speciaal voor de mountainbiker, een website met alle routes (GPS data) rondom neukirchen en het nationaal park Hohe Tauern.

 

 
  Diverse outdoor activiteiten zoals: Canoying, fiets en mountainbike touren (verhuur), alpine touren, klimmen enz.

Triumph Tridays
25-28 Juni 2020
Internationaal motorbike weekend.